כתוב חוות דעת
אייקון חיפוש
home page

התחבר לרמקול

בראסרי עין כרם
0
99 מתוך 100
לפי 1 מדרגים
צור קשר צור קשר עם בית העסק share facebook share אהבו 0 like
מועדפים לאזור האישי
הוסף חוות דעת
ערוך פרטי עסק דווח על בעיה בכרטיס העסק לעסק זה יש חוות דעת מוסתרות סימן שאלה
  • לפי בקשת בית העסק.
  • חשש להוצאת דיבה, לשון הרע ותביעה.
  • לא הצלחנו לאמת את זהות כותב חוות הדעת.
  • חשש לחוות דעת לא אמיתית.

ערוך את פרטי העסק
  • מידע נוסף
    more details
0 תווים (35 תווים לפחות)
כמה שילמתי:
arrow שולם לפי:
כללי
לאדם
הערות למחיר:

דירוג רמקול דירוג
פשוט מצוין
סבבה לגמרי
בסדר גמור
מאכזב
מתחת לכל ביקורת
שגיאה
פרסם את חוות הדעת שלי
ששת שצ   כתב/ה חוות דעת לפני יותר מ10 שנים
100 מתוך 100
ראשית גילוי נאות : הייתי אורח המקום שנית בביקורי האחרון בעין כרם כבר סימנתי לי את הבראסרי כיעד הבא.   הבראסרי בעין כרם ( ללא קשר לכל בראסרי אחר) היא מסעדת שף או ליתר דיוק שפית. מסתבר לי שהשפית לירז שדה בכל בעלת ניסיון וידע רב בקולונרייה. היא היתה סו שפית באדום לצידו של אסף גרניט, שפית של לבן ונסיון במסעדות בניו יוק בעלות כוכב מישלן כמו אושיינה.     מסתבר שאפשר ליהנות גם ביום חורפי, למרות שביום שמש  נראה לי שישיבה במרפסת עם הנופים המשגעים של עין כרם תפתח לכם תיאבון טוב, כי יש שם על מה.       לחם הבית, לחם מחמצת עם אגוזי מלך שמוגש לצד איולי פסטו טעים וגם גבעולי קרוסטיני טעימים.   היין שבחרתי הוא יין קופאז'  של יקב ברבדו 2009 , יין מיוחד אשר הבלנד עם 40 קברנה פרנק, 33שיראז ו27 קברנה סובניון יוצר יין ממש מעולה, פירותי עם סיומת ארוכה ופתיחה מתקתקה ועשירה. 205 ₪ לבקבוק.   פתחנו במרק בטטה כיאה ליום קריר, המרק בליווי קרם פרש וגרעיני דלעת קלויים, ולידו הפתעה מהשפית: לחם דלעת! האמת הלחם הזה יכול להחליף בכבוד את עוגת הדבש ( הצבע) של ראש השנה אצלנו. יחד עם המרק זה היה נפלא ( 33 ₪)   המנה הבאה אליפות: ראגו פטריות המוגש על חלת בריוש עם ביצה עלומה, קרם שמנת כמון וזעטר. אני לא יודע אם מגישים את זה לארוחת בוקר שם. אבל ברגע זה כל הבנדיקט למינם הפסידו, המנה הזו ליגה לאומית ובאליפות. אין דברים כאלו . ( 44 ₪) לכו על זה!   כעת הייתי זקוק לעוד כוס יין להתאושש אבל למנה הבאה אני ממליץ לכם על בירה ויש שם בירות טובות.   אנטיפסטי בשרים? אנטיפסטי זה מתאבן ולאו דווקא ירקות קלויים , אז בבקשה לכם: פלטת עץ, עליה מונחים כבוד: מוס פטה כבדים, חזה אווז מעושן ( ליגה), פרשוטו עגל מצויין, קרפצ'יו בקר עם פרמזן בנדיבות, ברזואלה טובה מאוד חמוצים, צ'אטני סלק וג'ינגר , חרדל דיז'ון ועוד. מנה נהדרת לזוג לפתיחת התיאבון ( ממליץ עם בירה). ( 92\54 ₪ ) הפטה היה טעים שמזמן לא טעמתי אותו בצורת מוס אוורירי …והאווז סוף הדרך מזל שהשותפה שלי לא רוצה להשמין..     בנתיים עשיתי סיור קטן   השירות שם אדיב קשוב ומקצועי, ואני לא מדבר רק על השולחן שלנו גם השולחן הסמוך זכה ליחס מעולה וסבלני, ושמעתי משם רק מחמאות..טום המלצר שלנו היה באמת מעולה וזכה בסיום גם לתשר יפה. המנה הבאה מעניינת ואגב מומלצת לצמחוניים – ירוקים בקרם וישואז. מה לא היה שם, אספרגוס, אפונת שלג, שעועית ירוקה, ארטישוק א- לה רומנה, אדממה, דלעת ערמונים נפלאה, וזוקיני קלוי. מנה שבגלל הצלחת השקופה אולי לא הצטלמה מספיק יפה אבל בהחלט ראויה לציון. ( 54 ₪ ) את המנה הבאה אכלתי לבד, השותפה שלי לשולחן לא אוכלת פירות ים. מדובר על מנת שרימפסים עם פפאיה, מנה מעולה , הפפאיה עם דבש ודיז'ון מפתיעה , מעולם לא אכלתי משהו כזה בכל. ועל השרימפסים סחטתי לימון כמו על צדפות והופ בלעתי את כל הצלחת… זה אומר משהו לא? ( 46 ₪ )   האחרונה למנות הראשונות והפתיחה הייתה יצירת אומנות של השפית לירז שדה. לא משהו סופרלטיבי אבל היכולת לקחת חציל בלאדי אמיתי חרוך, ולהגיש אותו על לחם פרנה בליווי של עגבניות שרי, צנוברים טחינה וגם יוגורט והנון עשבי תיבול טריים הפרך את המנה הזו של חציל חרוך על פרנה למנה מדהימה. גם מידת העשייה הטובה של החציל שלא כמו הרבה מסעדות שנכשלות בכך תרמה לא מעט לשביעות הרצון שלנו. אחרי שבע מנות פתיחה כבר היינו מפוצצים.   סטייק אנטריקוט 250 גרם על פולנטה בשמנת עם רוטב יין וראגו פטריות כמנה עיקרית הוזמן וול אבל לשותפה שלי היה מדמם מידי החזרנו לשלש דקות אולם הבשר האדמדם עדין היה כנראה זקוק ליותר יישון ודרש מלאכת לעיסה. מאידך הרעיון לשבור שגרה ולהגיש על פולנטה מקמח תירס גס היה רעיון מוצלח וטעים. (118 ₪ )   את העיקרית הבאה ביקשנו במנה מוקטנת כי זהו מנופי יהודה לא מגיעים לכאן ולמרות שהרכב חנה בסמוך לא הייתי בטוח שאצליח לצאת את הדלת ןלהתגלגל. ריזוטו טירפש: הריזוטו עשיר בכמהין מרוקאי, חזה אווז מעושן, וקונפי שרי. כזה עוד לא אכלתי. מיוחד וטעים.   המארח שלנו לא ויתר עוד מנה ממנות הדגל, משהו ששיך לתפריט הקיץ אבל לנוכח דרישת הקהל…" פיתה ודג, מוגש כמו בדוכן פלאפל אבל בפנים  יש קבב דג קוד, לבנה ולימונים כבושים, צ'ילי ושרי ובצד הום פרייז. יש במנה הזו את היצירתיות שמביאה את הפיש אנד צ'יפס למחוזות המקום, המחברים את העולמות : הכנסיות, התיירים המסגד וארץ ישראל.   זהו בעוד אני כבר בקושי נושם הגיעו האחרונות: פאדג' שוקולד דמוי בראוניז  עם נגיעות שוקולד לבן ופס של קרם בירה. מהקרם בירה למרות החידוש פחות התלהבתי העוגה עשירה בשוקולד…   עוגת גבינה פירורים בטח מסקרפונה מקושט עם פופקורן מקורמל ממש מעולה…   ועוגת תפוזים טורט של האמהות או הסבתות של פעם מקושט כאילו ואן גוך השאיר הוראות. אהבתי אותה וגם את האגסים ביין שליוו אותה והמסקרפונה.   כשיאצתי הייתי מאושר אז כתבתי שיר וזה באמת נדיר   בראסארי בָּעֵמֶק נִסְתַּר בֵּין הָרִים וּכְנֵסִיּוֹת שׁוֹכֶנֶת מִסְעָדָה שֶׁשָּׁוֶה לִהְיוֹת וּבַמִּסְעָדָה שֶׁפִית רָזֶה וְנֶחְמֶדֶת מַעֲדַנִּים הִיא מְבַשֶּׁלֶת וְכַמַּעְיָן הַנּוֹבֵעַ הַטַּעַם שׁוֹפֵעַ הַיַּיִן זוֹרֵם הַתַּפְרִיט מִתְקַדֵּם וּבִי שִׁיר מְזַמְזֵם.                
הצג עוד

להמשך גלישה באתר
up