לאזור האישי
הוסף חוות דעת
ערוך פרטי עסק
דווח על בעיה בכרטיס העסק
ערוך את פרטי העסק
0
תווים
(35 תווים לפחות)
כמה שילמתי:
שולם לפי:
כללי
לאדם
הערות למחיר:
דירוג רמקול
פשוט מצוין
סבבה לגמרי
בסדר גמור
מאכזב
מתחת לכל ביקורת
שגיאה
פרסם את חוות הדעת שלי
100 מתוך 100
סבתא שלי אמרה שהארוחה החשובה ביותר היא ארוחת הבוקר ,מצאנו מקום שאפשר לאכול בו ארוחת בוקר 24 שע'.
יום רביעי בערב 21:00 נסענו למסעדת "בנדיקט " שממוקמת באלנבי פינת רוטשילד .
מצאנו חניון בתשלום מול המסעדה-חניון מיוחד במינו המכוניות חונות על מנשא וכדי למצות את החלל מכונית אחת חונה על מנשא והשנייה מתחתיה-בערב עד חצות 25 ₪ .
המסעדה מעוצבת בעיצוב חדשני,נקי חלונות גדולים שניתן לצפות לשד' רוטשילד והסביבה,מראות שהתפריטים רשומים עליהם,אריחי קרמיקה לבנים שנותנים הרגשה של פעם ,שולחנות לזוגות ולקבוצות מפות לבנות,פרחים ונרות וספות שהזכירו לי דיינר אמריקאי משודרג.
קיבלנו שולחן זוגי קטן ואינטימי,ניתן לשבת בחוץ,או במרפסת מחופה,אנחנו העדפנו לשבת בפנים עם המזגן.
התפריט מגוון ומבלבל ארוחת בוקר מקסיקנית,אנגלית,אג'ס בנדיקט (ארוחת בוקר של ניו יורק),4 סוגי מוזלי,טוסטים,סלטים ועוד.
בעוד אנחנו מתלבטים הונחו על שולחננו סלסלת לחמניות ,ריבה,נוטלה,וחמאה.
לפתיחה הזמנו פטריות פורטבלו ופלפל ממולא גבינת עיזים-השילוב של הפלפל עם גבינת העיזים גרמה לנו למלמל מילות הנאה , בהמשך הזמנו ארוחת בוקר אנגלית לילית (בן זוגי שהוא במוצאו אנגלי )נהנה מכל ביס והנהן שזאת אכן ארוחת בוקר אנגלית שכללה שתי נקניקיות פרנקפורט, קריספי בייקון, ביצת עין ,שעועית חומה ברוטב עגבניות ותערובת מוקפצת הכוללת תפוחי אדמה, פטריות, עגבניות שרי ובצל. עם המנה מוגשים סלט ירוק, סלסלת לחמי הבית חמים בטעמים שונים ומעניינים ושתייה לבחירה:הזמנו מיץ טבעי לימונדה ותפוזים,כשסיימנו את הארוחה הזמנו נס קפה אחד נטול ואחד רגיל .
השארנו 140 ₪ לא כולל טיפ.
אציין שלא הזמנו מקום מראש
חניה –מול המסעדה בתשלום
שרות היה אדיב למרות שבאמצע קצת התעייפו אולי בגלל השעה המאוחרת.
כשיצאנו מהמסעדה טיילנו לאורך שד' רוטשילד הקשבנו למוסיקת ג'אז ,הסתכלנו ב"קיוסקים" שהציעו תפריטים כמו : סיני,קפה ועוד , נהנינו מהאווירה התל אביבית ונשארנו עם טעם של עוד.
80 מתוך 100
הפעם שלחתי את הבת שלי לאכול ולהביא לי חוות דעת....אולי תיכנס לנעלים של אבא..
מוזיקה- ג'אז נעים ואווירה נעימה מאד ושירות זמין ואדיב אפשרות לשבת בחוץ - רחובאו בפנים בתוך המסעדה או במרפסת מחופה או במרפסת מעשנים.לפני ההזמנה מביאים סלסלת לחמניות (בריוש- מאוד טעימה נמס בפה, לחמניית זיתים, ולחמניית דגנים) עם צלוחיות קטנטנות של ריבת קינמון תפוח, נוטלה, וחמאהמנה עיקרית- 47 שח'בוקר שקשוקהתבשיל עגבניות, פלפלים, בצל ו - 2 ביצים מוגש במחבת לוהטת - מעט פיקנטי, בתוספת קערת סלט ירקות קצוץ דק- עגבנייה מלפפון חסה גזר וצנונית ופטרוזיליה., ממרחים וסלסלת לחמים מהמאפיה שלנוהבחירה הייתה תוספת חצילים ופטה אבל הפטה לא הייתה טעימה בכללמגיע בתוך מחבת עגולה - מנה טעימה וממלאת מאד עם 3 רטבים קטנטנים - רוטב לימון- עריסה, טחינה, וחציל קלוי.השתייה שבחרתי- קוקטייל שמפנייה פירות יער.מנה מאד ממלאת וטעימה.
80 מתוך 100
ולמי שלא קלט ברגע הראשון את כוונתי "במשפט אחד" לעיל,אבהיר זאת מייד:האוכל מצויין אך התנאים הרבה פחות ! בוקר יום שישי האחרון(01.01.10),החלטנו "לחגוג" את תחילת השנה האזרחית בארוחת בוקר מיוחדת-כפיצוי ובמקום חגיגות הלילה שלפני. אז נכון שאנחנו מעולם לא חוגגים את הסילבסטר כי הוא חג לא יהודי,אבל כתירוץ ו"סיבה למסיבה" זה שרת אותנו יפה הפעם :-) לצורך כך ניגשתי ל"ספר הקודשים של ההמלצות"=אתר רמקול כמובן ! האמת שהפעם זה ממש לא היה קשה כי זכרתי משהו בענין המלצות חמות מאד על רשת של שני סניפים תל-אביבים:"בנדיקט".פתיחת שיחה באתר וקריאה של עשר דקות ב-13 חוות דעת(11על הסניף הרוטשילדי,ועוד 2 על הסניף הבין-יהודי) הביאה להחלטה לנסות קודם את הראשון,שמכונה גם "בולברד"(=שדרה) בגלל מיקומו בשדרות רוטשילד,ואם יתגלה כמוצלח,ניסע לשני בהזדמנות אחרת קרובה.היינו שלושה והגענו לת"א בשעת בוקר מוקדמת יחסית,דבר שהתגלה בהמשך כאחד המהלכים המוצלחים ביותר של השבוע...
הגענו עם הרכב סמוך למסעדה אך חנייה "יוק" ! הורדתי את החבר'ה שלי ליד הפתח,והמשכתי לחפש חנייה בהמשך.סיבוב לא קצר,והחניתי רחוק יחסית.נקודה ראשונה לחובת ה"תפאורה""התנאים" שציינתי בכותרת...לפחות התנחמתי שההליכה הרגלית היתה ברחוב היסטורי ומרגש זה(רוטשילד כאמור).
למזלנו-ובעצם בזכות ההכנה הטובה מראש- נכנסנו בשעה רגועה יחסית ומייד הובלנו כמלכים לשולחן פנוי שכאילו חיכה לנו ! אז למי שעוד לא יודע: תל אביב איננה מקבלת פנים נילהבת לאורחיה בבוקרי שישי...
אי אפשר להזמין מקום מראש והכל על בסיס "מקום פנוי".התוצאה לא איחרה להגיע: חצי שעה אחרי שישבנו והתחלנו בארוחה,מבט חטוף מבעד לשימשת החלון לידינו,גילתה תור ארוך שהישתרך ממדרכת הרחוב ועד לפתח המסעדה ! שתבינו,מדובר על הערכת זמן של לפחות 20-30 דקות... נקודה שניה לחובת "התפאורה""התנאים" שציינתי כבר בכותרת.
בואו נחסל כבר את שאר הנקודות השליליות כדי שניתפנה לדבר העיקרי והכי חשוב-האוכל עצמו.
אז החלק המרכזי של המסעדה-צר מאד וכל הזמן עוברים לידכם,וגם מספר השולחנות המתאימים ליותר מזוג-
מצומצם מדי.אז נכון שיש עוד שני חלקים למסעדה,אבל הם בעלי אופי אחר מהחלק המרכזי.ושולחנות-זה שקיבלנו ואלו שליד-הם בעלי שלוש רגליים,וכשאחד הסועדים מתיישר ומרים מרפקיו מהשולחן:נוצר חוסר איזון שללא עירנות האחרים בשולחן,הוא עלול להתהפך ! זה קרה לנו מספר פעמים במהלך הארוחה שכמעט נוצר מיפגש לא רצוי בין האוכלשתיה לבין הבגדים שלנו...זהו,בזה תמו הנקודות השליליות שגרמו לי להוריד (רק) כוכב אחד לציון הכולל של ארוחת בוקר במסעדה זו.וזה כבר אומר המון על המקום-ולטובה.
ועכשיו זה מגיע... ארוחות הבוקר כאן הן "מסטרפיס" ! נהדר,מרשים,מענג,ואפילו רב ערוצי(כ"כ הרבה סוגי ארוחות בוקר שונות)-דבר שמביא ללא ספק לרצון לשוב עוד ועוד לשם כדי לטעום מהמיבחר העצום שעומד בפני הסועדים.תכלס:העדפנו לקחת שתי ארוחות("ישראלית"-טובה,ו"המבוקר"-מצויינת) לשלושה איש מהיכרותינו את הנפשות שלנו,ולמרות שצדקנו-היה כדאי להזמין שלוש ארוחות(טיפ:עדיף שונות...).
הלחמניות ביס המפורסמות שלהם הצדיקו את השם שלהן-היו טעימות ומכל מיני סוגים(המתוקות היו השיא מבחינתינו !),ואפילו מוגשות ללא הגבלה ובהתאם לצורך הסועדים ! לתשומת ליבך islay...
החביתהאומלט:זו פעם ראשונה שאני שומע(לטובה) ששואלים למידת עשייתה ! זו שאלה ששמורה הרי לבשרים... אז לידיעתכם:חביתהאומלט כזה כמו שמגישים שם-אין בהרבה מקומות מבחינת הטעם.טעים בטירוף(טיפ נוסף:בקשו לזה תוספת בצל מטוגן כי הם מטגנים אותו בנפרד ורק אחרי שהוא עשוי "על האש",
הם מכניסים אותו לעשייה משותפת עם הביצים.והתוצאה אדירה).
ומה באגף הנוזלים:לקחתי(וזה אפשרי וכלול) קיר רויאל שהשתלב נהדר עם הבשר בארוחה מעצם היותו אלכוהולי.השתייה הקלה הנוספת שהיזמנו היתה מיצי תפוזים ואשכולית אדומה(טיפ נוסף:קחו רק מיץ סחוט טבעי כמו התפוזים).לסיום היזמנו בנפרד-כי לא היה כלול-קפה הפוך מסוג mauro שתמיד אהוב עלי.
ומשהו "פיקנטי":יודעים מאיפה השם זה "בנדיקט" ? אז עליתי על זה במקרה לגמרי-אולי לא כל כך במקרה אלא בזכות סקרנותי...כשהופכים את התפריט שם לכריכה האחורית,מוצאים שם את סיפור המעשה :-)
אז לא אספר לכם הכל כדי לא להרוס את הנאת הקריאה באוירה הכייפית שם,אך רק אציין בתימצות,שמדובר על סוכן בורסה מפורסם במנהטן ששמו ס.בנדיקט ! מה הקשר שלו ? את זה כבר תיצטרכו להשלים עם ארוחת בוקר מפנקת ומיוחדת שם...
מילה אחרונה לחתום בה את חוות דעתי ה"קצרה" הזו היא בענין השירות:ללא דופי ! קצר-לענין-וחשוב.
80 מתוך 100
יום רביעי בערב איזה ערב יותר לילה משהו לקראת השעה 11 הגעתי עם חברותיי לרחוב רוטשילד בכוונה לתפוס מקום פנוי באחד מהמסעדות ברחוב. באופן לא מפתיע בכלל כשאנחנו מקשקשות וצועדות לאורך הרחוב מבינות ששוב טעינו בהעדפת הדרך הספונטנית לבחור מסעדה מאשר שיריון מקום מראש. למרות הערב הקריר לא התעצלנו והלכנו רגלי (על עקבים..!!)ממקס רוטשילד ועד לבנדיקט האמת שאני די עודדתי אותם להמשיך וללכת בהבטחה גמורה שלא נתאכזב..איך ידעתי?מאיפה שמעתי? פה ברמקול!!!
הגענו.. נכנסנו.. ואין אף אחת שמקבלת אותנו בכניסה, נו טוב משמרת לילה.. אחרי המתנה קצרה הגיעה מלצרית חמודה עם ברכת בוקר טוב והפנתה אותנו לבר שם בלבד היה מקום פנוי. בקשנו שיודיעו לנו כשיתפנה מקום בשולחנות. וכך... לא בדיוק היה.. איפשהו שכחו אותנו ואת בקשתנו..הברמן היה נחמד וחברתי מאוד רצתה שנישאר על הבר אבל היא לא ישבה כשמאחוריה ממש הקופה מרעישה כל מס' דקות:-).
אמרתי שהברמן נחמד? כן, הוא הבין שאנחנו כן רוצות שולחן ודאג שיטפלו בנו קצת יותר עם קצב..
ועכשיו לחלק היותר טעים של הערב.. לא סתם אומרים שבנדיקט מתמחה בארוחות בוקר.. מגוון ענק של ארוחות בוקר-אנגליות,ניו יורקיות.. גם את מקסיקו מצאתי שם:-).
בתחילה הגיעו וחוסלו די מהר עי העלמות המעודנות ו"הלא רעבות" לחמניות ביס קטנות וטעימות שהגיעו עם ממרח נוטלה (אהבתי!) ריבה וחמאה (אלא מה!!)
ארוחת הבוקר הלילית שלי היתה אומלט פריטטה ענק שלא הצלחתי לאכול יותר מרבע מהמנה- רק בגלל הגודל כי הטעם היה יאממי.. הגיע עם סלט ירוק סלט טונה 2 סוגי גבינות וזיתים ירוקים.קפה/מיץ תפוזים (סחוט במקום!!) ביוז'ואל..
חברתי קבלה לחם קלוי עם סלומון וביצים מאוד רכות מעל.נראה מענין והיה גם מאוד טעים.
לסיכום ..ללכת בשביל הטעם!!!
100 מתוך 100
מקום: אי שם בתל אביב, יום: אי שם באמצע שבוע, שעה: 13:00 אנחנו מתעוררים עם זעקת רעב מתפרצת מתוך חלל הבטן ישר לתוך יום חופש חלומי עם שמים כחולים ושמש שכבר לא מחממת. בהתקף רעב אני מתחילה להיזכר בכל האופציות העומדות על הפרק בנושא ארוחות הבוקר המאוחרות והשוות שיש לעיר הזאת להציע. שם הייתי, פה כבר נמאס, את זה כבר ניסיתי ושם זה רחוק מדי. ואז נזכרתי על המלצה חמה של חבר לגבי ארוחות הבוקר של ה"בנדיקט" הרוטשיליאני.
אגיד לכם בכנות, את "בנדיקט" מיציתי כבר לפני שנה שנתיים אחרי 5 או 10 (מי זוכר) ארוחות בוקר דשנות ויקרות בסניף הבן יהודי. אחרי המתנות ארוכות בכניסה, רעש וצפיפות בלתי נסבלים בזמן האוכל ומנות שהמציאו מחדש את המושג ארוחת הבוקר בתל אביב והרגו אותו עם מקוריות יתר כמו שעועית, נקניקיות, בייקון, בשר בקר וכו' וכו'. די מאס עליי העניין הזה של לדחוס לתוך ארוחת בוקר את כל מה שאתה אמור לאכול במהלך יום שלם. אבל.... החבר המליץ אז החלטתי לפתוח דף חדש ביחסי עם בנדיקט ולנסות את מה שקורה ברוטשילד.
למרות שהגענו למקום בשעה 14:00 אבל המארחת עם חיוך מאוזן לאוזן לא התבלבלה ופגשה אותנו עם "בוקר טוב" של אושר ועם עיניים מנצנצות. המקום היה הרבה יותר רגוע ושקט מהסניף הבן יהודי, והחלונות הפרידו בינינו לבין הרעש של רוטשילד פינת אלנבי. יש גם משהו נורא חביב בעיצוב של המקום שהזכיר לי את המטבח של סבתא שלי (אריחי קרמיקה לבנים קטנים בכל מקום) ויש שם גם שולחן עגול לקבוצות גדולות גם שולחנות קטנים ואינטימיים לזוגות וגם ספות סטייל דיינר אמריקאי למי שצריך (כמוני) הרבה ספייס בזמן הארוחה. המלצרית הייתה מאושרת שמחה וחיננית (או, שזה היה המצב רוח שלי שגרם לי לראות הכול בצבעים ורודים) והציגה את עצמה יפה וגם המליצה בצורה חדה וברורה על המנות בלי לנסות להיות "פוליטקלי קורקט".
אז אחרי שהזלנו ריר על התפריט שהתגלו בו לא מעט חידושים לעומת התפריט של הסניף בבן יהודה (לשמחתי), ופירקנו כמה לחמניות נהדרות שנאפות במקום עם חמאה מצוינת, הזמנו "המבוקר" ו"ביצי בנדיקט פילדלפיה".
בנדיקט פילדלפיה הוגשו על לחם בריוש נפלא שמעליו גבינת שמנת שמנה, 2 אספרגוסים חלוטים, פרוסה דקה של בשר טלה צלוי ומעל כל יצירת האומנות הזאת 2 ביצים הלומות שכששברתי אותם, הצהוב הנוזלי נפשך ועטף את הבשר ואת הלחם בריוש המדהים. מנה חלומית שגירתה את כל בלוטות הטעם שלי.
גם מנת ההמבורקר התגלתה כהברקה שראויה לשבחים. על הצלחת הגיעו 3 המבורגרונים קטנים מבשר בקר משובח ועשויים בדיוק במידה הנכונה, כשכל המבורגר נח לו על ריבוע של פשטידת תפוחי אדמה שהזכירו לי לביבות טעימות של סבתא שלי, עם ביצת עין, גווקמולה וגבינת עזים. פשוט חלום!
יחד עם כל מנה קיבלנו גם סלט ירוק קטן ושתייה קלה. אני שתיתי קוקטייל שמפניה ובן זוגי אייס טי.
תשמעו, לא זול העסק הזה של ארוחות הבוקר - 120 ₪ לזוג, אבל עם הנאה בלתי נגמרת. ליקקנו את הצלחות ואת האצבעות. אחלה אווירה, שירות מעולה ומנות מפתיעות אפילו לאוכלי ארוחות בוקר כבדים כמוני!
80 מתוך 100
100 מתוך 100
מי זה היה שלימד אותנו שארוחת בוקר זה ביצה, גבינות ולחם עם מרגרינה?
צריך להעלות אותו מיד למונית ולקחת אותו לבנדיקט.
איזה קונספט מעולה. ארוחות בוקר כל היום. אבל לא סתם ארוחת בוקר.
בתפריט ניתן למצוא ארוחות בוקר הכוללות מרכיבים כגון פשטידות ואפילו מיני המבורגרים. ביצת עין? גבינות? סלט? כאן זה רק ה"בוקר טוב". כשבוחנים את מרכיבי הארוחות המיוחדות, אז לא מבינים כ"כ איך הכל נכנס לצלחת ומאוד קל לדמיין מנה שנראית כמו השקשוקה שאכלת בטירונות.
וזה עוד דבר יפה.. המנות מגיעות מעוצבות באופן שמזכיר מנות גורמה. לא עד חביתה עם בייקון בצד ועגבניות חתוכות בצורת חיוך על הצלחת. יש מצב שהצצה לתוך המטבח תחשוף שם טבח ולצידו מהנדס, כאשר על שניהם מפקח מעצב מוצר. המנות עצמן הנן די קטנות אבל ממלאות אותך עד תום.
התלבטתי באם להזמין את המנה המקסיקנית המעט חריפה, הכוללת שעועית ובשר,ולבסוף הזמנתי ארוחת "המבוקר". המנה כללה מעין פשטידת תפוח אדמה, עם ביצת עין, גווקמולה, 3 המבורגרים קטנים וגבינת עיזים. המנה הייתה ממלאת ומעוצבת בטוב טעם.
חבר נסף הזמין ארוחת אג'ס קריספי בייקון שהוצעה לו על מצע לחם וגבינות ונראתה כמו דגם שיצר ריצ'ארד מאייר. האכזבה הגיעה קלות דווקא (או שלא דווקא בעצם) בארוחה הישראלית שהייתה סתמית למדי. השקשוקה הייתה טובה מאוד ועשירה בטעם ובביצים. בנוסף ולא פחת חשוב: יש רפיל ללא הגבלה של לחמים. זה כולל לחם דגנים עם סומסום שלא יכולתי להפסיק לטחון גם שנגמר לי המקום בקיבה והלחם בגוף הוזרם לי לטחול. גם מלאי הרטבים ניתנים שם ללא עלות.את השירות קיבלנו ממלצרית בשם קרן שהעניקה שירות עשיר ומלא ברק :) אווירה טובה. חוויה טובה בבנדיקט. היה כיף.
60 מתוך 100
לבנדיקט רוטשילד הגעתי כמה שבועות אחרי ביקור בבנדיקט בן יהודה שהיה נפלא, כך שהגעתי עם הרבה ציפיות. לא אגיד שכגודל הציפיה כן גודל האכזבה, אבל בהחלט נרשמה אכזבה מסויימת.
בבנדיקט רוטשילד יש כמעט אותן מנות כמו בבנדיקט המקורי בבן יהודה - מגוון ארוחות בוקר בסגנונות שונים (למרות שלא ברור לי מי ירצה לשחזר ארוחת בוקר אנגלית מרצונו החופשי), אבל כל המסביב לוקה בחסר. לדוגמה, סלסלת הלחם/לחמניות מגיעה רק עם מנות מסויימות, וכל מילוי שלה עולה כסף (אפילו לא על סלסלה, אלא מחיר ללחמניה!). הסלסלה מגיעה עם שלוש קעריות קטנות: חמאה, שוקולד נוטלה וריבה - ממרחים פשוטים, מעצבנים ולא קשורים בכלל לאופי ארוחת הבוקר שהם מלווים. כל מילוי עולה כמובן עוד כסף. לשם ההשוואה, בסניף בן יהודה מקבלים מטבלים וממרחים שונים (סלט טונה, גבינת שמנת עם עירית וכו'), והמילוי חינם, וכך כמובן גם תוספת הלחם.
השירות די איטי ולא תמיד חביב, ונראה שהוא תלוי במלצר הספציפי והמצב רוח שלו יותר מאשר במדיניות שירות ובגישה של המקום.
ובכל זאת, למה אני חוזרת לשם? בעיקר כי האגס בנדיקט פלורנטין היא מנה מצויינת - אגס בנדיקט בתוספת תרד בשמנת. מדובר במנה גדולה למדי ומאוד משביעה - בדרך כלל היא מספיקה לנו לשני אנשים, והיא מגיעה עם סלט ירוק קטן וקפה או קוקטייל שמפניה. יחד עם חציל קלוי בטחינה ויוגורט, כמה לחמניות ומטבלים ועוד קפה, אנחנו סוגרים יופי של ארוחת בוקר ב-70 וקצת ש"ח לשניים, וזה כבר הופך לאחת מארוחות הבוקר השוות בסביבה.
100 מתוך 100
ישבנו היום בצהריים בבנדיקט. מכיוון שהיה חם, המלצר החביב מהר עוד לפני שביקשנו להניח לפנינו כוסות עם מים קרים. הזמנו את שקשוקת החצילים ופטה ואת הבנדיקט פלורנטין (עם תרד) ועד שהם הגיעו פונקנו בלחמניות טריות ולוהטות שיצאו הרגע מהתנור והיו נפלאות. הלחמניות הגיעו עם חמאה רכה וקלה למריחה, עם נוטלה ועם ריבת משמשים והן העבירו את זמן ההמתנה למנות בנעימים. המנות היו לא פחות ממצוינות. שקשוקת החצילים מגיעה עם מטבל לימונים כבושים, עם ממרח חצילים מעושן ועם טחינה שהיו טובים מאד. ליד המנות קיבלנו קיר רויאל ומיץ תפוזים וכן סלט ירקות אישי לכל סועד. מכיוון שהסלט של בעלי התעכב בכשתי דקות, הגיע איש צוות בכיר מהמסעדה להתנצל בפניו אישית. לאורך כל הארוחה סלסלת הלחמים מולאה שוב מבלי שבקשנו והשירות היה אדיב, נעים ושם לב לפרטים.
40 מתוך 100
אוכל לא מדהים ולא נורא,לא הייתי קורא לזה דיינר, יש לשף שלהם אינטרפרציה משלו למנות קלאסיות כמו eggs-benedict, אין home-fries!, מגישים rushty בצורה מיוחדת (מנה שוויצרית אבל אני אוהב אותה, טוב לי אבל מה הקשר?)אני לא חושב שאחזור